Sojalecithine korrels bevatten plantaardig vet dat rijk is aan onverzadigde vetzuren, fosfatiden en choline. Lecithine is vooral bekend als emulgator en als bouwstof voor het zenuwstelsel. Door de emulgerende eigenschappen houdt lecithine alle vetten in oplossing. Lecithinenkorrels zijn dan ook o.a. geschikt voor een cholesterolbeperkt dieet.
EGA lecithinenkorrels een welkome aanvulling op uw dagelijkse voeding
Ons voedsel bevat in veel gevallen te weinig lecithine om in onze behoefte te voorzien. Hierdoor zijn EGA lecithinenkorrels een welkome aanvulling op het voedingsmiddelenpakket voor hen die zware lichamelijke arbeid verrichten, voor sporters en voor ouderen. Bij het ouder worden neemt het geheugen in min of meerdere mate af. Voor een optimale werking van het geheugen hebben de hersenen o.a. choline nodig.
Lecithine is rijk aan choline. Volgens recentelijk wetenschappelijke bevindingen verbetert lecithine het geheugen, zowel bij jong als oud. Uit verschillende experimenten en onderzoeken is gebleken dat lecithine een zenuwsterkende werking heeft. Bij dagelijks gebruik van een extra hoeveelheid lecithine worden het reactievermogen en de vitaliteit verhoogd.
Lecithine korrels kan ook heel goed gebruikt worden bij overgangsklachten.
Het gebruik van lecithine
Voeg driemaal daags 1 tot 3 theelepels, toe aan yoghurt, pap, kwark, vruchtensap, muesli, of desserts. Het is aan te bevelen, naast het gebruik van lecithine, voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren met de voeding op te nemen, b.v. in de vorm van zonnebloem of saffloer olie.
Door lecithine toe te voegen aan yoghurt (max 1 1/2% vet) en even te laten staan wordt de yoghurt nog romiger van smaak. Voeg hieraan fruit en granen toe en u heeft een heerlijk drinkontbijt.