Sojalecithine korrels bevatten plantaardig vet dat rijk is aan onverzadigde vetzuren, fosfatiden en choline. Lecithine is vooral bekend als emulgator en als bouwstof voor het zenuwstelsel. Door de emulgerende eigenschappen houdt lecithine alle vetten in oplossing. Lecithinenkorrels zijn dan ook o.a. geschikt voor een cholesterolbeperkt dieet.

EGA lecithinenkorrels een welkome aanvulling op uw dagelijkse voeding

Ons voedsel bevat in veel gevallen te weinig lecithine om in onze behoefte te voorzien. Hierdoor zijn EGA lecithinenkorrels een welkome aanvulling op het voedingsmiddelenpakket voor hen die zware lichamelijke arbeid verrichten, voor sporters en voor ouderen. Bij het ouder worden neemt het geheugen in min of meerdere mate af. Voor een optimale werking van het geheugen hebben de hersenen o.a. choline nodig.

Lecithine is rijk aan choline. Volgens recentelijk wetenschappelijke bevindingen verbetert lecithine het geheugen, zowel bij jong als oud. Uit verschillende experimenten en onderzoeken is gebleken dat lecithine een zenuwsterkende werking heeft. Bij dagelijks gebruik van een extra hoeveelheid lecithine worden het reactievermogen en de vitaliteit verhoogd.

Lecithine korrels kan ook heel goed gebruikt worden bij overgangsklachten.

Het gebruik van lecithine

Voeg driemaal daags 1 tot 3 theelepels, toe  aan yoghurt, pap, kwark, vruchtensap, muesli, of desserts. Het is aan te bevelen, naast het gebruik van lecithine, voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren met de voeding op te nemen, b.v. in de vorm van zonnebloem of saffloer olie.

Door lecithine toe te voegen aan yoghurt (max 1 1/2% vet) en even te laten staan wordt de yoghurt nog romiger van smaak. Voeg hieraan fruit en granen toe en u heeft een heerlijk drinkontbijt.

10 voordelen van gezond eten

10 voordelen van gezond eten Een gezonde leefstijl is een weldaad voor je lichaam. Afvallen kent...

De juiste balans vinden, hoe doet u dat?

Afslanken is en blijft een moeilijk proces. Het is niet alleen een kwestie van ‘gewoon minder...

Blijf standvastig

Er zijn van die momenten dat mensen u eten aanbieden, opdringen of zelfs...

Bleekselderij

Bleekselderij kan rauw en kort gekookt gegeten worden. Het blad is rauw...

Gedroogde uivlokken

Blanke gedroogde uien, de gezonde smaakmaker. Blanke gedroogde uien zijn...

Het belang van water drinken

Water  is, net zoals zuurstof, voor de mens van levensbelang. We kunnen...

Appelazijn voor een gezond en sterk lichaam

Annie Disseldorp vertelt u graag over de voordelen van appelazijn. Veel mensen gebruiken wel eens...

Vakantie: de schrik voor iedereen die wilt afvallen

De vakantie staat vlak voor de deur en velen van jullie gaan lekker op stap. Sommige mensen zien...