Werkwijze

Gezond gewicht en een goede gezondheid

 

Dat gewicht en gezondheid samenhangen is algemeen bekend.  Een gezond gewicht is een belangrijke pijler voor een goede gezondheid. Ondergewicht en overgewicht brengen beiden risico’s mee voor de gezondheid en verhogen de kans op aandoeningen. Daar zijn de medici zich van bewust en ook steeds meer consumenten. Afname van het gewicht geeft vaak direct verbeteringen voor de gezondheid. Het kan leiden tot een lager cholesterolgehalte, een daling van de bloeddruk, een betere bloedsuikerspiegel of minder last van hoofdpijn, benen en knieën.  Voor veel mensen zijn gezondheidsklachten dan ook een reden om af te gaan vallen en een gezonde leefstijl te realiseren.

Bepalen overgewicht

Voor het bepalen van een gezond gewicht of een streefgewicht is de QI (Quetelet Index) een handig hulpmiddel. Want natuurlijk is het fijn als u bijvoorbeeld 10% van uw gewicht hebt verloren maar als u met dat gewicht nog steeds veel gezondheidsrisico’s loopt kunt u zich afvragen of dat uw eindpunt moet zijn.  U bereikt dat blijvende langdurige succes namelijk alleen als u daadwerkelijk een gezonde leefstijl aanleerd. Dit kunt u bereiken door een afslankcursus van EGA Nederland te (gaan) volgen. Belangrijk is dat u deze manier van eten in uw dagelijks leven inpast. Dan pas zult u ook, nadat u op uw streefgewicht bent gekomen, op uw gewicht blijven.

Gezond gewicht

Kijk of u met uw huidige gewicht risico’s loopt voor uw gezondheid. Kijk ook bij welk gewicht u in de ‘veilige zone’ terecht komt (QI < 25). Denk erover na wat deze uitkomsten voor u betekenen. Wat is voor u aanvaardbaar? Is dat een lichte daling van het risico of wilt u risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en naar een gezond gewicht toewerken? Bedenk daarbij ook dat het aanleren van een gezond eetpatroon tijd kost, maar dat zowel uw gewicht als uw eetpatroon direct effect hebben op uw gezondheid. Twee vliegen in één klap dus!

EGA Nederland organiseert zowel in het land als online, vele afslankcursussen. Sluit u aan bij één van onze cursussen bij u in de buurt. U wordt op cursus begeleid door deskundige EGA cursusleidsters. U vindt de locaties op onze website via de locatiezoeker, onderaan deze pagina.

Bent u niet in de gelegenheid om één van onze locaties te bezoeken kunt u kiezen voor onze online cursus.

Uiteraard kunt u ook informatie aanvragen door ons te bellen of te mailen. Kijk voor de contactgegevens op de contactpagina.