Het verhaal van Els

Te zwaar…. Ja dat wist ik wel. De spiegel vertelde mij dat iedere dag.

Via een nicht hoorde ik over EGA. Uiteraard eerst gepolst wat je dan “mag” eten aangezien ik vegetarisch eet. Ook dat werd aangegeven, zelfs met recepten.
De eerste afspraak bij Lisetta; prima ontvangst en zij stelt je ook direct op je gemak. Eetwijzer doorgesproken en een aantal lijsten meegekregen om alles wat je eet te noteren.
Omdat je alles mag eten; brood, zuivel, kaas, vetten (olie, roomboter), fruit, aardappelen, pasta en uiteraard veel groentes ging het gelijk goed. Met als resultaat; 4,1 kilo in de eerste week afgevallen. Maar dat noemde ik beginnersgeluk.
Maar ook die daarop volgende weken ging het prima. Omdat je meerdere eet-momenten op een dag hebt, is van onbedwingbare trek geen sprake. De verplichte groentes en fruit zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft en de trek naar zoetigheid ook echt wegblijft.
Elke week wegen was toch iedere keer weer spannend. Ondanks dat ik thuis ook op de weegschaal stond. Maar het ging echt perfect! Gezellige club dames en omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zulke herkenbare verhalen. En met de tips die worden aangedragen kun je echt verder.
Maar toen kwam corona…….. die bekende “stok achter de deur” viel weg. Uiteraard wel met app-contact maar dan toch…
Gezien mijn wil om af te vallen en de eetwijzer ging dit ook prima. 18.6 kilo in al die weken dat we niet bij elkaar mochten komen. Dat was echt een mooie opsteker.

Inmiddels 38 kilo lichter. En nog steeds houd ik mij aan de eetwijzer omdat ik niet de behoefte heb om meer of anders te gaan of willen eten.
Meer energie; dat kwam na een kilo of 25. Maar wat is dat lekker! Gewoon de veters van je schoenen strikken zonder acrobatische toeren te moeten uithalen, snel de trap oplopen zonder bovenaan staat te hijgen alsof je de 5 km hebt hardgelopen, gewoon bukken om iets van de grond op te rapen en nog vele andere zaken die voor iedereen gewoon zijn nu ook gewoon te kunnen doen zonder die extra (kilo’s) inspanning.
Nu elke maand op controle. Ook dat gaat prima. Zelfs na onze vakantie was ik iets afgevallen. Omdat ik echt niets mis!!
EGA en ik zijn een perfecte match. Omdat je alles mag eten! Er werd mij laatst gevraagd wat ik het lekkerste ijs vind; en dat is EGA ijs. Hoe kan het lopen in een mensenleven ;-).

Bedankt Lisetta voor je ondersteuning.