25KG lichter!

Mijn weg met E.G.A naar een blijer mens.

Vorige zomer was ik op een punt gekomen dat ik wist dat er iets in mijn eetwijze moest gaan veranderen. Door de lockdown en het thuiswerken, was ik steeds meer gaan eten en ik kon het geen halt toeroepen. Ik besefte dat het zo niet verder kon.

Mijn probleem zat hem voornamelijk in het kunnen weerstaan van de tussendoortjes en het kunnen bereiden van een lekkere avondmaaltijd waarvan ik kan genieten. Ik was op zoek naar lekkere recepten, zodat ik weer op een verantwoorde wijze kon genieten van eten. Het plezier in eten is voor mij heel belangrijk. Ik hou van eten en kan genieten van de gezelligheid.

De heldere uitleg van de principes uit de eetwijzer, zorgden er vanaf de eerste week voor dat ik afviel. Daarbij genoot ik oprecht van alle lekkere recepten. Ik houd nog altijd bij wat ik eet, zodat ik de balans kan houden in de keuze van voedingsmiddelen en veel variatie kan brengen in mijn menu. Elke avond, maar ook bij de lunch, kijken mijn vriend en ik elkaar aan met een grote glimlach; wat zitten we heerlijk te eten! , zeggen we steeds weer. Ik hou van de duidelijkheid van E.G.A. De eetwijzer heb ik altijd als een soort leidraad in de buurt liggen, zodat ik deze kan raadplegen indien nodig want inmiddels kan ik de eetwijzer aardig dromen.

Honger hoef je echt niet te hebben als je de eetwijzer van E.G.A. volgt. Groenten mogen onbeperkt gegeten worden, voor mij als ‘konijn’ geen probleem dus. Ik zorg er tegenwoordig altijd voor dat er groentes klaar liggen die ik kan pakken als ik tussendoor ergens trek in heb. De radijsjes, komkommers, worteltjes ed. zijn lekker en ik krijg naast de groenten in de maaltijden de aanbevolen hoeveelheid groenten dagelijks binnen.

Het belang van de wekelijkse bijeenkomsten is, dat cursisten elkaar kunnen stimuleren en aanvullen in hun weg naar de gezonde eetwijze. Ik heb gemerkt hoe fijn het is om recepten te delen, vragen te stellen en ervaringen te delen. Fijn dat de cursusleidster ook steeds weer met ideeën en nieuwe recepten komt. Hierdoor heb ik ook dingen geprobeerd die ik normaal gesproken overgeslagen zou hebben. De rabarbertaart is bijv. een echte aanrader. Iedere dag een stukje van deze taart, wat een heerlijke (en gezonde) verwennerij.

Inmiddels heb ik mijn streefgewicht bereikt. Ik ben zo’n 25 kg kwijt en daar ben ik super trots op. Ik voel me echt een ander mens. Ik mag nu weer wat meer eten dan alleen de basis, waardoor ik dagelijks maar ook op een feestje of bij visite ‘overdacht’ iets kan nemen dat buiten de eetwijzer valt