Persbericht                                                                    Gouda, 20 augustus 2015

EGA Nederland: 35 jaar ervaring met afslanken door gezonde voeding

In 1980 waren er maar weinig vrouwelijke ondernemers, toch waagt Annie Disseldorp de sprong. Zij start met EGA Nederland en steunt haar cursisten bij het kiezen van gezonde voeding. Bijkomend positief effect is enorm gewichtsverlies en een merkbare verbetering van de gezondheid. Nu, in een tijd waarin ‘eigen kracht’ de basis wordt van onze gezondheidszorg, is EGA de aanhoudende koploper op het gebied van voedingsadvies. Wat is het geheim van 35 jaar succes? Uitgaan van “eigen kracht” gezond leren eten en zorgen dat je inzet wordt beloond.

EGA Nederland onderscheidt zich van dieetclubs met een simpel devies. Geen calorieën tellen of elke week een ander middeltje voor vetverbranding, maar pure voeding als basis voor een gezond gewicht. Duur? Annie Disseldorp vindt van niet: ‘Je verdient je investering terug, doordat je bespaart op de dagelijkse boodschappen. Gezonde voeding kost niet veel en we hebben het binnen handbereik, maar je moet wel leren welke producten goed voor je zijn. Sterker nog, als je het goed doet, houd je geld over voor een nieuwe garderobe.’

In de beginjaren doet Annie, samen met haar team, onderzoek naar voeding. Elk product is onder de loep gehouden. Waar bestaat het uit? Wat zit erin? Vervolgens is gekeken naar de menselijke behoefte. Wat heb je nodig om goed te functioneren? Met die kennis stelt zij de ‘Eetwijzer’ samen, die de basis vormt van het EGA-afslankplan. Een plan waarbij persoonlijke begeleiding centraal staat. Je moet het wel zélf doen, maar niet alleen.

Disseldorp: ‘Je moet eerlijk zijn tegen jezelf en je moet het zelf willen, want een terugval ligt op de loer. Zeker in de beginfase. Daarom is de wekelijkse begeleiding ook bedoeld als stok achter de deur. Maar daarna kun je ook echt trots zijn op jezelf. Na het bereiken van je streefgewicht kun je maandelijks kosteloos een bijeenkomst bijwonen.’

Het jubileumjaar start op 9 oktober met een feestelijke bijeenkomst waar genodigden elkaar inspireren of ervaringen delen. Ervaringen die er niet om liegen. Annie viel zelf maar liefst 52 kilo af door haar eigen plan in praktijk te brengen en zo zijn er meer cursisten die tientallen kilo’s verloren. Kwaaltjes en klachten verdwijnen door gezonde voeding. Ook cursisten met diabetes en veelvuldig medicijngebruik ervaren het effect van voeding. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn en er is ook wel een addertje te bekennen. Dat addertje heet dus ‘discipline’ of ‘doorzettingsvermogen’.

Op de website en via sociale media trakteert EGA Nederland haar (toekomstige) cursisten op een aantal jubileumaanbiedingen. Interessant voor wie kennis wil maken met de afslankmethode van Annie Disseldorp en haar consulenten. De droom van Annie is wat zendtijd op de landelijke televisie en radio om Nederlanders te leren hoe ze gezond kunnen eten en daarmee de overtollige kilo’s kwijt te raken.

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annie Disseldorp van EGA Nederland, info@eganederland.nl, (0182) 52 82 55.

Links voor online verwijzing: www.eganederland.nl (website), https://www.facebook.com/EGANederlandbv (Facebook).