Bleekselderij kan rauw en kort gekookt gegeten worden. Het blad is rauw wel te eten maar gekookt krijgt het een bittere smaak wat het gerecht niet ten goede komt. Het blad kan wel heel fijn gesneden worden en als garnering te gebruiken.
De gezonde voordelen van bleekselderij
- Bevat Vit. A, B11, B2, B5, C, kalium, mangaan, calcium en het aminozuur tryptofaan
- Is vocht afdrijvend dus prima te gebruiken als u problemen heeft met vocht vasthouden
- Bied hulp bij vochtophopingen bijvoorbeeld een dikke knie (vochtophopping)
- Is ook bloeddrukverlagend.
- Is het hele jaar door verkrijgbaar
Heerlijk te combineren voor een verantwoorde maaltijd
Bleekselderij is heerlijk in salades, soepen en de klassieke Italiaanse bolognese saus. De start van deze saus is het bakken van het ” Gouden trio” > gesnipperd uitje, stukjes wortel en bleekselderij.
Bleekselderij in stukjes, 100 gram ananas uit blik (ongezoet op eigen sap) 1/2 uitgeperste citroen en een halve lepel mayonaise. Roer alles door elkaar en laat deze salade een uurtje in de koelkast intrekken. Geen kruiden toevoegen als je deze salade speciaal gebruikt om vocht af te drijven!
Bleekselderij is 2 -3 dagen te bewaren in de koelkast maar kan ook, na 2-3 minuutjes blancheren worden ingevroren.
Voor tips met bleekselderij kunt uw cursusleidster om advies vragen.