Een lekkerder bloemkool gerecht ga je waarschijnlijk niet tegen komen. Naast dat het erg lekker is, zit dit bloemkoolrecept ook boordevol gezonde voedingsstoffen!
Voor 4 personen.
Ingrediƫnten
- 1 bloemkool
- 1 eiwit
- 405 gram gehakt
- 200 gram gemengde paprika
- fijn gehakte peterselie
- 70 cc halfvolle yoghurt
- 1 fijn gesneden ui verplichte groente
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 of 2 theelepel EGA peper knoflook kruiden
- 100 gram bacon
Porties:
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de bloemkool beetgaar in groentebouillon.
- Haal hem daarna uit de pan en laat de bloemkool uitlekken (het vocht bewaren en daar kan je later nog een lekker soepje van maken).
- Meng het gehakt met het eiwit, de yoghurt en de groente en smeer de bloemkool ermee in.
- Dek af met de plakjes bacon en zet de bloemkool in de oven en laat het in circa 50 minuten gaar worden.
- Serveer er aardappel / knolselderij puree bij, 400 gram aardappel, 200 gram knolselderij (mag meer maar pas op dat het niet gaat overheersen) wat mosterd, 10 gram boter, nootmuskaat, verse peper en wat melk.
- Ada Bosman: "Een echte aanrader. Dank je wel voor dit heerlijke recept!"
Deel dit Recept