Een heerlijke stamppot om je vingers bij op te eten
Ingrediënten
- 100 gram aardappelen
- 100 gram pastinaak
- 35 gram bacon
- 100 gram rundgehakt heren 150 gram
- 125 gram gesnipperde ui
- 10 gram roomboter
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl peper/knoflook kruiden
- kerrie poeder naar smaak
- groentebouillon poeder
- spinazie hoeveelheid naar wens toevoegen
Porties:
Eenheden:
Instructies
- kook de aardappel met de pastinaak samen gaar in water met wat bouillonpoeder
- bak intussen de baconblokjes bruin op een panfit vel en dep daarna het overgebleven vet met keukenpapier weg.
- voeg daarna het gehakt toe en bak deze rul en bruin. ook hiervan overgebleven vet weg deppen.
- voeg dan de gesnipperde ui, paprika en champignonstukjes bij het gehakt en kruidt het naar smaak
- laat intussen de spinazie ontdooien
- als de aardappel en pastinaak gaar is giet deze dan af en stamp ze door elkaar.
- voeg mosterd, peper knoflook kruiden en de boter toe.
- schep daarna de spinazie er doorheen.
- serveer de spinazie stamppot apart van het gehaktmengsel of schep alles door elkaar tot één stamppot.
Deel dit Recept