Ingrediënten
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram halfvolle yoghurt
- 1 ZAKJE back-in bakpoeder
- 150 gram appel in blokjes
- KaaHee vloeibare zoetstof
- 1 tl kaneel
- 500 gram rabarber
- 300 gram aardbeien 2 stuks apart houden garnering
- 60 gram banaan
- 1 tl kaneel
- naar smaak KaaHee vloeibare zoetstof
- 12 blaadjes gelatine
- 4 blaadjes munt garnering
Porties:
Eenheden:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak deeg van het zelfrijzend bakmeel, de half volle yoghurt, een zakje back-in, zoetstof, kaneel en de appelblokjes. doe het deeg in een springvorm en bak hem gaar in ca. 30 minuten. (eerste 20 minuten afdekken met aluminium folie) laatste 10-15 minuten zonder)
- laat de taart afkoelen in de vorm. (vorm eventueel bedekken met bak folie om plakken te voorkomen.
- laat de 12 blaadjes gelatine 10 minuten weken in koud water
- smelt intussen de rabarber met aanhangend water op een laag vuurtje
- als de rabarber zacht is (schenk het vocht even in een pannetje) roer er dan de aardbeien en banaan doorheen en laat even mee warm worden. Voeg de kaneel en eventueel zoetstof naar smaak toe.
- Knijp de gelatine na 10 minuten uit en los de gelatine op in warm rabarbervocht. Roer het daarna door de rabarber moes heen.
- schenk de rabarber moes op de bodem in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- 1/8 deel rabarbertaart is één portie: 15 gram bloem 15 gram yoghurt 1/2 vrucht 1/2 portie verplichte groente
- garneer de taart met 4 blaadjes munt in het midden en daarop 4 halve aardbeien
Deel dit Recept