Kerstdiner  

 Amuse van gerookte kip

 Heldere bouillon met champignons en kervel

 Hazenbout (hazenpeper) met Rode kool en  appel

 Mouse van aardbeien en frambozen

 EGA koffie

Dit feestelijke menu hebben we speciaal voor u samengesteld voor de kerstdagen. Zo kunt u ook tijdens de feestdagen genieten van een heerlijke maaltijd en gewicht blijven verliezen. Dit kerstmenu is voor vier personen.

Kerstdiner
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Kerstdiner Amuse van gerookte kip Heldere bouillon met champignons en kervel Hazenbout (hazenpeper) met Rode kool en appel Mouse van aardbeien en frambozen EGA koffie Dit feestelijke menu hebben we speciaal voor u samengesteld voor de kerstdagen. Zo kunt u ook tijdens de feestdagen genieten van een heerlijke maaltijd en gewicht blijven verliezen. Dit kerstmenu is voor vier personen.
Porties
4
Porties
4
Kerstdiner
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recipe
Kerstdiner Amuse van gerookte kip Heldere bouillon met champignons en kervel Hazenbout (hazenpeper) met Rode kool en appel Mouse van aardbeien en frambozen EGA koffie Dit feestelijke menu hebben we speciaal voor u samengesteld voor de kerstdagen. Zo kunt u ook tijdens de feestdagen genieten van een heerlijke maaltijd en gewicht blijven verliezen. Dit kerstmenu is voor vier personen.
Porties
4
Porties
4
Instructies
  1. Amuse Ingrediënten: 50 gram gerookte kip, sla, toefje saus, Bereiding: roer alles door elkaar. Leg in een amuse schaaltje of lepel wat sla, daarop de kipsalade en een toefje saus. Garneer met peterselie.
  2. Heldere bouillon met champignon en kervel Bereiding: Trek verse bouillon van vlees of kip of maak een bouillon van een blokje. Voeg dun gesneden champignonschijfjes toe en garneer met verse kervel. Schenk de soep in een mooi bord.
  3. Marinade voor de hazenbout Ingrediënten: 150 cc Balsamico azijn, 2 tenen knoflook , Laurier blad, 10 gram zeezout en 1 eetlepel tijm. Bereiding: Marineer 4 hazenbouten 1 dag van tevoren in de marinade . De volgende dag: 500 cc water in een braadpan met 30 gram jus poeder naturel, 200 gram paddenstoelen, 8 gedroogde pruimen, 6 gedroogde abrikozen, 250 gram sjalotjes, tuinkruiden bouillon naar smaak, één volle eetlepel speculaaskruiden en grove peper naar smaak. Breng het geheel aan de kook (laat de sjalotjes heel) en voeg de hazenbouten toe. Laat het geheel 2,5 uur stoven. Haal dan de hazenbouten eruit en bindt de saus met wat maïzena. Leg daarna de bouten er weer bij en warm het geheel nog even door.
  4. Rode kool met appel en aardappel knolselderij puree Ingrediënten: 400 gram aardappelen, 250 gram knolselderij, nootmuskaat, mosterd, zout, melk, 25 gram roomboter, 2 zure appels, 2 kruidnagels rode kool en azijn. Bereiding: Schil de aardappelen en laat deze, samen met de in stukken gesneden knolselderij, goed gaar koken. Kook de rodekool met een scheutje azijn en 2 kruidnagels met wat zout en een beetje zoetstof. Stamp de aardappelen en knolselderij fijn en roer er 25gram boter door en een scheutje melk. Roer dit tot een gladde puree en doe er wat nootmuskaat en mosterd door naar smaak. Rode kool met een beetje bloem doorroeren om hem droog en glad te krijgen. Neem een ovenschaal en doe rode kool met appel en ui in de schaal en dek af met de aardappel knolselderij puree. Zet de schaal in een voorverwarmde oven 180 graden en laat geheel +/- 15 minuten gratineren.
  5. Mouse van aardbeien en frambozen Ingrediënten: 6 blaadjes gelatine, 2 el sinaasappelsap, 2 eiwitten, 4 el vloeibare zoetstof (of 1 ½ el KaaHee) 400 gr magere yoghurt, 300 gr frambozen Bereiding: Laat de gelatine in koud water weken. Los daarna de gelatine op in 2 el warme sinaasappelsap. Mix 100 gram frambozen door de yoghurt en bewaar de rest voor garnering. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg langzaam de zoetstof toe. Schenk de yoghurt in een andere kom en roer het gelatine mengsel erdoor en als dat goed gemengd is voeg dan het eiwitmengsel erdoor. Zet dan het geheel 4 uur in de koelkast. Doe het daarna in mooie glazen en verdeel de rest van het fruit erover. Eventueel met een toefje biogarde en een takje munt garneren.
  6. EGA koffie Neem 2 el sinaasappelsap en 1 kruidnageltje laat dit even inkoken. Zet intussen sterke koffie. Doe wat rum essence, kaneel, de ingedikte sinaasappelsap (kruidnageltje eruit halen) en een druppeltje honing in een schaaltje en roer dit goed door. Zet dit even in de magnetron om te warmen en schenk dit in een koffieglas. Klop wat halfvolle melk op en zet dit even in de magnetron tot het gaat schuimen. Schenk dan de koffie op het sinaasappelsap mengsel en schep het melkschuim op de koffie. Strooi er een heel klein beetje kaneel overheen.
Deel dit Recept