Kipreepjes met rijst en sinaasappeldressing
Print Recipe
Servings Prep Time
1 15 minuten
Cook Time
20 minuten
Servings Prep Time
1 15 minuten
Cook Time
20 minuten
Kipreepjes met rijst en sinaasappeldressing
Print Recipe
Servings Prep Time
1 15 minuten
Cook Time
20 minuten
Servings Prep Time
1 15 minuten
Cook Time
20 minuten
Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. kook de rijst 8 minuten, giet het af en laat het daarna nog 10 minuutjes met deksel op de pan nagaren. voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. pers de knoflook, rasp de gemberwortel en pers sinaasappel uit. Doe de helft van het sinaasappelsap met de knoflook, gemberwortel, ketjap, witte wijn azijn en de honing in een pannetje. Laat dit 4 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. snij intussen de wok groente en de ui
  4. Bak de ui glazig en voeg daarna de wok groente toe. Bak dit beetgaar en knapperig.
  5. kruid de kip met peper, zout en bak de kipfilet stukjes gaar in een anti aanbakpan.
  6. voeg de wok groente, de rijst en de sinaasappeldressing toe en roer alles door elkaar. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en ketjap asin.
  7. Schep de schotel op een bord en garneer met schijfjes tomaat en peterselie
Share this Recipe