Spinazie stamppot
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
100
gram
aardappelen
100
gram
pastinaak
35
gram
bacon
100
gram
rundgehakt
heren 150 gram
125
gram
gesnipperde ui
10
gram
roomboter
1
tl
mosterd
1/2
tl
peper/knoflook kruiden
kerrie poeder naar smaak
groentebouillon poeder
spinazie hoeveelheid naar wens toevoegen
Instructies
kook de aardappel met de pastinaak samen gaar in water met wat bouillonpoeder
bak intussen de baconblokjes bruin op een panfit vel en dep daarna het overgebleven vet met keukenpapier weg.
voeg daarna het gehakt toe en bak deze rul en bruin. ook hiervan overgebleven vet weg deppen.
voeg dan de gesnipperde ui, paprika en champignonstukjes bij het gehakt en kruidt het naar smaak
laat intussen de spinazie ontdooien
als de aardappel en pastinaak gaar is giet deze dan af en stamp ze door elkaar.
voeg mosterd, peper knoflook kruiden en de boter toe.
schep daarna de spinazie er doorheen.
serveer de spinazie stamppot apart van het gehaktmengsel of schep alles door elkaar tot één stamppot.