dieet-diabetes

Afvallen met diabetes

Door onze alsmaar ongezonder wordende leefgewoontes, komen steeds meer mensen in aanraking met diabetes. En dat zijn zeker neit alleen oudere mensen. Integendeel, iedereen kan met diabetes te maken krijgen. Het meest voorkomende type is diabetes type 2. Hierbij kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in balans houden. Dit komt doordat er te weinig insuline aangemaakt wordt. Ook reageert het lichaam niet goed op de insuline en loopt de bloedsuikerspiegel te hoog op.

Diabetes, hoe ontstaat dat?

De kans op diabetes type 2 is aanzienlijk groter bij mensen met overgewicht. Vaak hebben zij een te hoog cholestrolgehalte en een te hoge bloeddruk. Een goed dieet om diabetes tegen te gaan is dus zeer belangrijk. Bij een dieet moet u overigens niet meteen denken dat u continu met een hongergevoel rond zult lopen.

Afvallen met diabetes, EGA helpt

Het dieet voor diabetes van EGA Nederland helpt u om een gezondere leefstijl te realiseren. Hierbij kijken we niet alleen naar de kilo’s die u wilt verliezen. Voor het afvallen is vooral de lange termijn zeer belangrijk. En dat is niet anders bij het dieet voor diabetes.

Informatie en contact

Wilt u meer informatie over hoe EGA Nederland u kan helpen bij het afvallen met diabetes? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U kunt natuurlijk ook altijd een cursuslocatie bij u in de buurt zoeken.

Alle informatie onderwerpen