Tel: 0182 - 52 82 55

De juiste balans vinden, hoe doet u dat?

Afslanken is en blijft een moeilijk proces. Het is niet alleen een kwestie van ‘gewoon minder snoepen’. Gezond afslanken heeft te maken met het maken van keuzes en de juiste balans zien te vinden tussen willen en kunnen. Het aanleren van een gezond eetpatroon, en zo dus een gezonde leefstijl, is de basis van gezond afslanken. Het is ook de enige manier om straks, na het afvallen, het behaalde gewicht of figuur te kunnen behouden. 

Goede keuzes voor een gezonde leefstijl

Om een gezonde leefstijl te realiseren moet u leren om keuzes te maken. Kiest u voor gezond of kiest u voor lekker? Nog belangrijker is de keuze van de hoeveelheden. Het voedingsmiddel is in vele gevallen niet de boosdoener. De boosdoener is de hoeveelheid die u er van neemt. Bij EGA Nederland zeggen wij altijd: om een gezonde leefstijl te realiseren kunt u alles eten, maar wel met mate.

Het maken van keuzes speelt een rol in de dagelijkse voeding, maar in situaties die anders zijn dan normaal zijn goede keuzes extra van belang. Denk aan feestjes of uit eten gaan. Hieronder staan een aantal voorbeelden van situaties die kunnen voorkomen en de keuzes waar u voor kunt komen te staan. Bekijk bij elk voorbeeld of u dat herkent en ga bij uzelf na welke keuzes u zou kunnen maken. Bedenk ook wat er voor nodig is om te zorgen dat u zich aan uw eigen afspraken kunt houden.

Eetwijzer: feestjes en verjaardagen

Neemt u wel of geen gebak, wel of geen hapjes en neemt u een glaasje wijn of houdt u het bij light? Hangt het een met het ander samen?  Bv. wel gebak en dan geen hapjes of andersom? Het beste is om alles wat niet in de eetwijzer staat af te slaan. Zo maakt u het u zelf gemakkelijker al lijkt dit in eerste instantie niet zo. Besluit u om wel iets te nemen zullen uw smaakpapillen geactiveerd worden en vragen om meer met alle gevolgen van dien. Kent u het gevoel van één kaakje, één chocolaatje? Waarschijnlijk wel want het blijft dan niet bij één maar vaak volgen er vele kaakjes of chocolaatjes.

Eetwijzer: uit eten

Denkt u er vooraf over na of u bv. wel een voorgerecht en dan geen nagerecht neemt, of andersom? Kiest u bewust een slank gerecht uit of juist niet (bv. omdat u vindt dat   ‘zondigen’ ook moet kunnen). En als u dat niet doet geniet u er dan ook echt van?

Kunt u zich in het restaurant ook houden aan de afspraken die u vooraf met uzelf hebt  gemaakt? Zo niet, waarom niet ? Kies bewust zodat u ook nadat u uit eten bent geweest trots op uzelf kan zijn!

Eetwijzer: een dagje uit

Zorgt u zelf dat u iets meeneemt voor onderweg of doet u dat juist niet? En waarom? Let u er tijdens die dag op dat u regelmatig wat eet of is uw dagritme helemaal weg? Zorgt u dat u voldoende drinkt? Heeft u bv. een flesje water bij u? Als u onderweg iets eet kiest u dan bewust (bv. een broodje gezond i.p.v. een snack) of laat u zich tijdens zo’n dag helemaal gaan?

Eetwijzer: traktatie bv. op het werk

Iemand trakteert op het werk of elders. Doet u mee of niet? En als u het niet neemt, hoe slaat u het dan af? Hoe voelt u zich daarna?

 

Probeer de aankomende week eens extra te letten op het maken van keuzes.

Welke situaties kwam u tegen en wat vond u moeilijk? En wat ging juist heel goed? 

Laatste nieuws

18
augustus

Wilt u ook uw vakantie kilo's snel weer kwijtraken?

Sluit u dan nu aan op één van onze locaties en ervaar dat u met gezond, verantwoord, geen honger maar heerlijke maaltijden uw vakantie kilo's er zo weer af heeft.

Kijk op www.eganederland.nl en vindt de dichtsbijzijnde cursusplaats.

Veel succes!

Inschrijfgeld 10 euro, cursusgeld 7 euro per week.

en bent u op uw streefgewicht (gevolgd door 4 controle weken) dan kunt u bij EGA op gratis maandcontrole waardoor u gratis de bekende stok achter de deur houdt!

7
juli

E.G.A. Nederland wenst iedereen een fijne vakantie.

 

Kijk voor vakantie sluiting op onze locatie zoeker. Het hoofdkantoor blijft in deze vakantie periode gewoon open. De online cursus stopt in de week 30 t/m 32.

op 21 juli ontvangt u het laatste voorbeeld menu en tip en op maandag 14 augustus krijgt u het menu en tip voor week 33.

21
juni

Marianne Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

Mariane Koek op High Heels Event in Zoeterwoude


Aanbiedingen
  • Groente bouillon
    Clean Label. Glutenvrij,msg vrij, strooibus, inhoud 300 gram. Koel, droog en donker ...
    € 5,95
    € 5,35
    Naar webshop

Locatie zoeker

Vind hier een cursuslocatie lekker dicht bij u in de buurt!