Tel: 0182 - 52 82 55

Kerstdiner

Kerstdiner  

 

Amuse van gerookte kip

 

Heldere bouillon met champignons en kervel

 

Hazenbout (hazenpeper) met Rode kool en  appel

 

Mouse van aardbeien en frambozen

 

EGA koffie

 

 

Dit feestelijke menu hebben we speciaal voor u samengesteld voor de kerstdagen. Zo kunt u ook tijdens de feestdagen genieten van een heerlijke maaltijd en gewicht blijven verliezen. Dit kerstmenu is voor vier personen. 

Amuse

Ingrediënten: 50 gram gerookte kip, sla, toefje saus,

Bereiding: roer alles door elkaar. Leg in een amuse schaaltje of lepel wat sla, daarop de kipsalade en een toefje saus. Garneer met peterselie.


Heldere bouillon met champignon en kervel

Bereiding: Trek verse bouillon van vlees of kip of maak een bouillon van een blokje. Voeg dun gesneden champignonschijfjes toe en garneer met verse kervel. Schenk de soep in een mooi bord.


Marinade voor de hazenbout

Ingrediënten: 150 cc Balsamico azijn, 2 tenen knoflook , Laurier blad, 10 gram zeezout
en 1 eetlepel tijm.

Bereiding: Marineer 4 hazenbouten 1 dag van tevoren in de marinade .

De volgende dag: 500 cc water in een braadpan met 30 gram jus poeder naturel,
200 gram paddenstoelen, 8 gedroogde pruimen, 6 gedroogde abrikozen, 250 gram sjalotjes, tuinkruiden bouillon naar smaak, één volle eetlepel speculaaskruiden en grove peper naar smaak. Breng het geheel aan de kook (laat de sjalotjes heel) en voeg de hazenbouten toe. Laat het geheel 2,5 uur stoven. Haal dan de hazenbouten eruit en  bindt de saus met wat maïzena. Leg daarna de bouten er weer bij en warm het geheel nog even door.


Rode kool met appel en aardappel knolselderij puree

Ingrediënten:  400 gram aardappelen, 250 gram knolselderij, nootmuskaat, mosterd, zout, melk, 25 gram roomboter, 2 zure appels, 2 kruidnagels rode kool en azijn.

Bereiding: Schil de aardappelen en laat deze, samen met de in stukken gesneden knolselderij,  goed gaar koken.

Kook de rodekool met een scheutje azijn en 2 kruidnagels met wat zout en een beetje zoetstof. Stamp de aardappelen en knolselderij fijn en roer er 25gram boter door en een scheutje melk. Roer dit tot een gladde puree en doe er wat nootmuskaat en mosterd door naar smaak. Rode kool  met een beetje bloem doorroeren om hem droog en glad te krijgen. Neem een ovenschaal en doe  rode kool met appel en ui in de schaal en dek af met de aardappel knolselderij puree.  

Zet de schaal in een voorverwarmde oven 180 graden en laat geheel +/-  15 minuten gratineren.

 

Mouse van aardbeien en frambozen

Ingrediënten: 6 blaadjes   gelatine,  2 el sinaasappelsap, 2 eiwitten, 4 el vloeibare zoetstof (of 1 ½ el KaaHee) 400 gr magere yoghurt,  300 gr frambozen

Bereiding: Laat  de gelatine in koud water weken. Los daarna de gelatine op in  2 el warme sinaasappelsap. Mix 100 gram frambozen door de yoghurt en bewaar de rest voor garnering. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg langzaam de zoetstof toe. Schenk de yoghurt in een andere kom en roer het gelatine mengsel erdoor en als dat goed gemengd is voeg dan het eiwitmengsel erdoor. Zet dan het geheel 4 uur in de koelkast. Doe het daarna in mooie glazen en verdeel de rest van het fruit erover. Eventueel met een toefje biogarde en een takje munt garneren.


EGA koffie

Kerstdiner

Neem 2  el sinaasappelsap en 1 kruidnageltje laat dit even inkoken. Zet intussen sterke koffie.

Doe wat  rum essence, kaneel, de ingedikte sinaasappelsap (kruidnageltje eruit halen)  en een druppeltje honing in een schaaltje en roer dit goed door. Zet dit even in de magnetron om te warmen en schenk dit in een koffieglas. Klop wat halfvolle melk op en zet dit even in de magnetron tot het gaat schuimen. Schenk dan de koffie op  het sinaasappelsap mengsel en schep het melkschuim op de koffie. Strooi er een heel klein beetje kaneel overheen. 

Laatste nieuws

7
juli

E.G.A. Nederland wenst iedereen een fijne vakantie.

 

Kijk voor vakantie sluiting op onze locatie zoeker. Het hoofdkantoor blijft in deze vakantie periode gewoon open. De online cursus stopt in de week 30 t/m 32.

op 21 juli ontvangt u het laatste voorbeeld menu en tip en op maandag 14 augustus krijgt u het menu en tip voor week 33.

21
juni

Marianne Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

Mariane Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

19
mei

 Slank de zomer in

 

Wilt u ook graag nog een aantal kilo's afvallen voor de zomervakantie? Sluit u dan nu aan bij één van onze  locaties of schrijf u in voor de EGA online cursus.

EGA zonder honger en met de lekkerste recepten uw gewicht verminderen.

Pak uw kans en ga de uitdaging aan.


Aanbiedingen
  • Groente bouillon
    Clean Label. Glutenvrij,msg vrij, strooibus, inhoud 300 gram. Koel, droog en donker ...
    € 5,95
    € 5,35
    Naar webshop

Locatie zoeker

Vind hier een cursuslocatie lekker dicht bij u in de buurt!