Tel: 0182 - 52 82 55

Mijn Spinnenweb,

 

De laatste weken heb ik me zelf bij het volgende betrapt.

Wanneer een nieuwe cursist, na de uitleg van de eetwijzer de cursus- ruimte verlaat, kijk ik haar even na.  Vaak draait zij zich nog even om, we lachen elkaar toe en ik wens haar nogmaals succes.  Verschillende gevoelens spelen er dan door me heen.

Op de eerste plaats een lichte jaloezie. Ik weet uit ervaring, de cursist gaat een heerlijke tijd tegemoet. O ja, men moet zich tijdelijk iets ontzeggen, dat onderschat ik niet, maar verder was elk cursus uur  voor mij een feest. Eerst die Sinterklaasverwachting, hoeveel ben ik dan afgeslankt later de triomf over het succes.

Al was ik de wereldkampioen van ik weet niet wat en boekte ik weer mijn zoveelste succes, Iets anders is, hoe voelt de cursist zich op dit moment. Vol goede moed  hopelijk, maar ook een heel klein beetje daas.

Al doet een leidster nog zo haar best om de eetwijzer duidelijk uit te leggen, vele nieuwe cursisten ervaren het als een  warwinkel, een soort spinnenweb het duizelt ze.

Maar een spinnenweb kan zo wonderbaarlijk mooi zijn.

Thuis gekomen kruipt de cursist  in een stil hoekje en ze leest de eetwijzer nog eens over.

Langzaam spint zij haar eerste draadje.

De volgende morgen , neemt zij haar vrucht ,  haar graanproducten met haar yoghurt, ziet u het? daar is het volgende draadje al.

 

Koffietijd, geen room suiker of koek,  wel  melk, afgemeten volgens de richtlijnen en ........... weer een draadje.

 

Het wordt tijd voor de lunch, weegschaaltje op de tafel,  wat zal het zijn , vis, vlees , gevogelte, kaas, of eieren? zo nodig, groente en brood. Wat heeft men het er druk

mee maar het web groeit.

 

Wat mag ik allemaal nog tussendoor gebruiken? vruchten, iets van de melkproducten , groente, bouillon, koffie, thee en mineraalwater. Hoe krijg ik alles op.

Het wordt avond , weer eten ,en zoveel.  vis, of vlees ,of peulvruchten,  aardappelen of pasta. Groente , uit een verplichten of zelfs  uit de vrije lijst.

Vallen we af op deze manier? Na de volgende cursus weten wij het . 

 

Na weken vordert het web, groter en mooier. 

Misschien zal er in een zwak moment eens een draadje breken, gauw de draad opnemen waar je geëindigd bent. 

Of ons web komt in beroering, er valt een blaadje op, zie eens het trilt helemaal. Dat blaadje is zo iemand die je tegenkomt en zegt:  Wat zie jij er slecht uit:  ben je ziek:  stop met die flauwe kul, zo ben je wel slank genoeg: Trek je er niets van aan, het web wordt zóóóó  mooi.

 Dan komt het grote moment daar. Je bent  op streefgewicht, het web is voltooid. Het schittert in de morgendauw.  U schittert in uw nieuwe IK, gezond en wel in uw nieuwe outfit.  Wat mooi.

 Het mooiste van al?  Uw inzicht in een verantwoorde voedingsgewoonte volgens het E.G.A. Nederland systeem.  

 

 Veel succes, 

Annie Disseldorp

 

 

Laatste nieuws

18
augustus

Wilt u ook uw vakantie kilo's snel weer kwijtraken?

Sluit u dan nu aan op één van onze locaties en ervaar dat u met gezond, verantwoord, geen honger maar heerlijke maaltijden uw vakantie kilo's er zo weer af heeft.

Kijk op www.eganederland.nl en vindt de dichtsbijzijnde cursusplaats.

Veel succes!

Inschrijfgeld 10 euro, cursusgeld 7 euro per week.

en bent u op uw streefgewicht (gevolgd door 4 controle weken) dan kunt u bij EGA op gratis maandcontrole waardoor u gratis de bekende stok achter de deur houdt!

7
juli

E.G.A. Nederland wenst iedereen een fijne vakantie.

 

Kijk voor vakantie sluiting op onze locatie zoeker. Het hoofdkantoor blijft in deze vakantie periode gewoon open. De online cursus stopt in de week 30 t/m 32.

op 21 juli ontvangt u het laatste voorbeeld menu en tip en op maandag 14 augustus krijgt u het menu en tip voor week 33.

21
juni

Marianne Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

Mariane Koek op High Heels Event in Zoeterwoude


Aanbiedingen
  • Groente bouillon
    Clean Label. Glutenvrij,msg vrij, strooibus, inhoud 300 gram. Koel, droog en donker ...
    € 5,95
    € 5,35
    Naar webshop

Locatie zoeker

Vind hier een cursuslocatie lekker dicht bij u in de buurt!