Tel: 0182 - 52 82 55

Hoge bloeddruk en zout;

 

Beste mensen 

Wij krijgen in de cursussen nog als eens te horen dat cursiste hoge bloeddruk hebben. Dat komt vaker voor als u te zwaar bent of te veel zout gebruikt

 De één eet nou eenmaal pittiger als de ander. Zout heeft het lichaam nodig , maar er zijn vele soorten. 

Jozo zout is de eerste, die al zolang ik weet,  nummer een van de zoutsoorten zijn. Er zit heel veel Natrium in dat de bloeddruk, bij wat veel gebruik,  verhoogt.

 Daarbij  heeft  Jozo ook  een zoutsoort de heet  Bewust , waar 70% minder aan Natrium in  alleen deze is vervangen door Kaliumzout , die niet door iedereen gebruikt kan worden.

 

Nierpatiënten moeten zeer voorzichtig hier mee zijn. En kunnen deze  zelfs beter niet gebruiken . Ook zij die medicatie krijgen voor te hoge bloeddruk is deze zoutsoort  ook af te raden.

 Dan zijn er nog drie andere soorten zout met veel minder aan Natrium. 

Als u zout gebruikt met veel minder aan Natrium daalt de bloeddruk weer geleidelijk aan .

 

Minder Natrium houdend zout is  Zeezout , Himalayazout en Keltischzout.

Als we deze qua gezondheid op een rijtje zetten gaat het als volgt:

Keltisch zeezout , daar zit 85% minder aan Natrium in en zeker een geweldig soort zout waardoor je hoge bloeddruk geleidelijk kan  verlagen.

Daarbij moet men wel zorgen dat de 25 gram ( vol) vetstof ieder dag  gebruikt wordt .

Keltisch zeezout wordt gebruikt door het  in het water mee te koken , maar let op u gebruikt de helft per keer als dat je met jozo zout gebruikte.  Ziet er iets donkerder uit omdat het puur natuur is.

Dan gaan we naar de Himalayazout  deze komt wel op de tweede plaats te staan , zit ook ongeveer 75% minder aan  Natrium in. Gebruik aanwijzing is wel het zelfde.

Dan het zeezout ons allemaal wel bekend. Jammer genoeg is het niet helemaal natuurlijk meer omdat deze schoon gemaakt is  en daardoor helemaal wit is.

Tevens heb je zeezout voor mensen die huid aandoeningen hebben , dit soort zeezout is grijs en koop je bij reformhuizen en natuur winkel. (dode zeezout)

Een eetlepel oplossen in heet water en dan de plaatsen waar de huid aandoening zit omwikkelen met een doek  nat gemaakt in deze zout oplossing.

Bij regelmatig herhalen gaat het  op den duur goed komen.

Ook zijn er mensen die veel last hebben van Psoriasis. Een stoombad kopen die in je douche  gemonteerd wordt en  er in gaan zitten tot dat het bakje leeg is.

Na even in te hebben laten trekken kan je gewoon daarna een douche nemen zodat het zout van de huid wordt afgespoeld. Over enkele tijd merk u dat de huid opknapt.

Deze zoutsoorten kan je overal kopen , ook bij de kruidenwebwinkel .nl   zie daarvoor www.hseasy .nl

 

Ik wens u heel veel gezondheid toe

 

Annie Disseldorp

Laatste nieuws

18
augustus

Wilt u ook uw vakantie kilo's snel weer kwijtraken?

Sluit u dan nu aan op één van onze locaties en ervaar dat u met gezond, verantwoord, geen honger maar heerlijke maaltijden uw vakantie kilo's er zo weer af heeft.

Kijk op www.eganederland.nl en vindt de dichtsbijzijnde cursusplaats.

Veel succes!

Inschrijfgeld 10 euro, cursusgeld 7 euro per week.

en bent u op uw streefgewicht (gevolgd door 4 controle weken) dan kunt u bij EGA op gratis maandcontrole waardoor u gratis de bekende stok achter de deur houdt!

7
juli

E.G.A. Nederland wenst iedereen een fijne vakantie.

 

Kijk voor vakantie sluiting op onze locatie zoeker. Het hoofdkantoor blijft in deze vakantie periode gewoon open. De online cursus stopt in de week 30 t/m 32.

op 21 juli ontvangt u het laatste voorbeeld menu en tip en op maandag 14 augustus krijgt u het menu en tip voor week 33.

21
juni

Marianne Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

Mariane Koek op High Heels Event in Zoeterwoude


Aanbiedingen
  • Groente bouillon
    Clean Label. Glutenvrij,msg vrij, strooibus, inhoud 300 gram. Koel, droog en donker ...
    € 5,95
    € 5,35
    Naar webshop

Locatie zoeker

Vind hier een cursuslocatie lekker dicht bij u in de buurt!