Tel: 0182 - 52 82 55

Gezond gewicht en een goede gezondheid

 

Dat gewicht en gezondheid samenhangen is algemeen bekend.  Een gezond gewicht is een belangrijke pijler voor een goede gezondheid. Ondergewicht en overgewicht brengen beiden risico’s mee voor de gezondheid en verhogen de kans op aandoeningen. Daar zijn de medici zich van bewust en ook steeds meer consumenten. Afname van het gewicht geeft vaak direct verbeteringen voor de gezondheid. Het kan leiden tot een lager cholesterolgehalte, een daling van de bloeddruk, een betere bloedsuikerspiegel of minder last van hoofdpijn, benen en knieën.  Voor veel mensen zijn gezondheidsklachten dan ook een reden om af te gaan vallen en een gezonde leefstijl te realiseren.

Bepalen overgewicht

Voor het bepalen van een gezond gewicht of een streefgewicht is de QI (Quetelet Index) een handig hulpmiddel. Want natuurlijk is het fijn als u bijvoorbeeld 10% van uw gewicht hebt verloren maar als u met dat gewicht nog steeds veel gezondheidsrisico’s loopt kunt u zich afvragen of dat uw eindpunt moet zijn.  U bereikt dat blijvende langdurige succes namelijk alleen als u daadwerkelijk een gezonde leefstijl aanleerd. Dit kunt u bereiken door een afslankcursus van EGA Nederland te (gaan) volgen. Belangrijk is dat u deze manier van eten in uw dagelijks leven inpast. Dan pas zult u ook, nadat u op uw streefgewicht bent gekomen, op uw gewicht blijven. 

Gezond gewicht

Kijk of u met uw huidige gewicht risico’s loopt voor uw gezondheid. Kijk ook bij welk gewicht u in de ‘veilige zone’ terecht komt (QI < 25). Denk erover na wat deze uitkomsten voor u betekenen. Wat is voor u aanvaardbaar? Is dat een lichte daling van het risico of wilt u risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en naar een gezond gewicht toewerken? Bedenk daarbij ook dat het aanleren van een gezond eetpatroon tijd kost, maar dat zowel uw gewicht als uw eetpatroon direct effect hebben op uw gezondheid. Twee vliegen in één klap dus! 

EGA Nederland organiseert zowel in het land als online, vele afslankcursussen. Sluit u aan bij één van onze cursussen bij u in de buurt. U wordt op cursus begeleid door deskundige EGA cursusleidsters. U vindt de locaties op onze website via de locatiezoeker, onderaan deze pagina.

Bent u niet in de gelegenheid om één van onze locaties te bezoeken kunt u kiezen voor onze online cursus.

Uiteraard kunt u ook informatie aanvragen door ons te bellen of te mailen. Kijk voor de contactgegevens op de contactpagina.

Laatste nieuws

18
augustus

Wilt u ook uw vakantie kilo's snel weer kwijtraken?

Sluit u dan nu aan op één van onze locaties en ervaar dat u met gezond, verantwoord, geen honger maar heerlijke maaltijden uw vakantie kilo's er zo weer af heeft.

Kijk op www.eganederland.nl en vindt de dichtsbijzijnde cursusplaats.

Veel succes!

Inschrijfgeld 10 euro, cursusgeld 7 euro per week.

en bent u op uw streefgewicht (gevolgd door 4 controle weken) dan kunt u bij EGA op gratis maandcontrole waardoor u gratis de bekende stok achter de deur houdt!

7
juli

E.G.A. Nederland wenst iedereen een fijne vakantie.

 

Kijk voor vakantie sluiting op onze locatie zoeker. Het hoofdkantoor blijft in deze vakantie periode gewoon open. De online cursus stopt in de week 30 t/m 32.

op 21 juli ontvangt u het laatste voorbeeld menu en tip en op maandag 14 augustus krijgt u het menu en tip voor week 33.

21
juni

Marianne Koek op High Heels Event in Zoeterwoude

Mariane Koek op High Heels Event in Zoeterwoude


Aanbiedingen
  • Groente bouillon
    Clean Label. Glutenvrij,msg vrij, strooibus, inhoud 300 gram. Koel, droog en donker ...
    € 5,95
    € 5,35
    Naar webshop

Locatie zoeker

Vind hier een cursuslocatie lekker dicht bij u in de buurt!